BLANCHE NATÚRKOZMETIKUM - BLOG

Vitaminos vs. Hialuronsavas arcszérum - mit, mikor és hogyan?

2019. január 23. - Blanche Natúrkozmetikum

img_8150.jpg

Ezúttal ismét egy "mit, mikor és hogyan" gyöngyszemmel készültünk számotokra, mégpedig az arcszérumok világába kalandozunk kicsit, ugyanis most januárban érkezett meg legújabb családtagunk, a Hialuronsavas arcszérum C-vitaminnal. Igazi nehézbombázó a szérumok között, koncentrált hatóanyagokkal, amik révén nem feltétlenül javasoljuk a mindennapi alkalmazását. Miért? Összefoglalónkban erre is választ adunk.

Mindenekelőtt fontos tisztázni, hogy a szérum minden más arcápolási terméknél koncentráltabb, kizárólag komplex hatóanyagokat tartalmazó készítmény. Legfőbb előnye, hogy rövid idő alatt és célzottan képes kifejteni a hatását, valódi "tuning" a bőr számára. "Hátránya", hogy a komplex összetevők révén textúrája markánsabb, mint más arcápolási szerek, így alkalmazása nem javasolt napi szinten, inkább csak kúraszerűen. Napi használatra az arckrémjeinket ajánljuk, amikben a hatóanyagok kisebb koncentrációban vannak jelen, pontosan azért, hogy ne terheljük túl velük a bőrt.

Mikor alkalmazzuk tehát az arcszérumot?

Alapvetően a bőr igénybevételének függvényében lehet ezt meghatározni. Ha terhelt az arcbőr - pl. rendszeresen sminkeltek, testesebb alapozót használtok, gyakran teszitek ki kozmetikai kezelésnek az arcotokat, stb. - akkor hetente többször érdemes beiktatni a szérum használatát. Bizonyos időszakokban, mint például a szeles, maró téli idő, vagy a stresszesebb időszak, érdemes arckrémmel vegyítve, akár naponta is alkalmazni. Ellenben, ha normál igénybevételnek van kitéve a bőr, nincs terhelve, akkor bőven elegendő lehet a heti 1, max. 2 használat.

Alkalmazását pedig mindenképpen az arctisztító rutin után ajánljuk. A Vitaminos arcszérum olajos textúrája miatt éjszakai alkalmazásra lett kifejlesztve, hogy legyen elegendő ideje kellően beszívódni és kifejteni hatását. Ugyanakkor a Hialuronsavas arcszérum tökéletes nappalra, akár smink alá is, lévén, hogy vízbázisú készítményről van szó. Az egyszerűbb adagolás érdekében pipettás üvegcsébe zárjuk ezeket a szépség elixíreket, melyekből pár csepp is bőven elegendő egy alkalommal, amit ujjbeggyel, finom "ütögető"/masszírozó mozdulatokkal érdemes felvinni az arcra. Arckrémhez keverve pedig szintén 1-2 csepp javasolt.

blance_arcapolas.jpg

Melyik arcszérumot, kinek ajánljuk?

A Vitaminos arcszérum argánolajjal kifejezetten a szárazságra hajlamos bőrre lett kifejlesztve, így használatát már 25 év felett el lehet kezdeni, szükség esetén. Olajos bázisú, antioxidánsban gazdag készítmény, mely képes felvenni a küzdelmet a szabad gyökökkel. Kizárólag hidegen préselt növényi olajokból áll, illetve tartalmaz anti-aging hatású Koenzim Q10-et is, mely elősegíti a kollagéntermelődést. Mindemellett pedig, hogy fokozzuk a mélyhidratáló hatást, E-vitaminnal is gazdagítottuk.

Ezzel szemben a Hialuronsavas arcszérum C-vitaminnal egy vízbázisú, ám mégis komplexebb készítmény, mely erős ránctalanító hatóanyagot tartalmaz, így alkalmazását a 30 év feletti korosztálynak javasoljuk. Géles állagának köszönhetően akár smink alá is ideális választásnak bizonyulhat, így a napközbeni alkalmazására is lehetőség van! Magas C-vitamin révén valódi védelmet nyújt az érett, igénybe vett bőr számára. Biotechnológiai összetevőinek köszönhetően serkenti a kollagén és elasztin termelődését, melyek a bőr rugalmasságáért felelnek.

img_8144.jpg

Összegezve tehát...

Fontos, hogy a szérumot a bőr érettségétől függően alkalmazzuk. Az olajos bázisú készítményt mindenképpen este, míg a vízbázisút akár nappal is érdemes lehet felvinni a bőrre. Használatát semmiképpen ne vigyük túlzásba, figyeljünk a bőrünk igényeire, és ahhoz mérten iktassuk be az arcápolási rutinunkba, hogy éppen milyen élet- vagy évszakban vagyunk.

Reméljük tudtunk segíteni a könnyebb választásban, és hogy kicsit közelebbről is megismerhessétek a szérumok világát. Ha bármilyen kérdésetek lenne a témát vagy a termékeinket illetően, keressetek minket nyugodtan az info@blanche.hu e-mail címen! Ha pedig érdekesnek találjátok írásainkat, mindenképpen osszátok meg ismerőseitekkel is, hogy minél több emberhez eljuthassanak a tudatos bőrápolás titkai! :)

Szeretettel ölelünk Titeket,
Blanche Csapat

A bejegyzés trackback címe:

https://blanchenaturkozmetikum.blog.hu/api/trackback/id/tr7514582888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása