BLANCHE NATÚRKOZMETIKUM - BLOG

Micellás víz vs. micellás hab

2018. október 17. - Blanche Natúrkozmetikum

fullsizerender_1.JPG

Manapság a micellát tartalmazó arcápolási szerek hatalmas sikernek örvendenek, de vajon mi áll a népszerűségük hátterében? Ezzel a kérdéssel már többször találkoztunk vásárlói megkeresésekben is, és mivel őszi újdonságaink egyike a micella csodálatos hatására épül, így idejét láttuk bemutatni ennek a "rejtélyes" összetevőnek a hatásait. Hogy még izgalmasabbá tegyük a dolgot, összehasonlítottuk az új micellás arctisztító habunkat, az eddig is kapható arctisztító micellás vizünkkel. Lássuk az eredményt! :)

Idén októberben tehát két újdonsággal is készültünk, az arctisztító habon kívül egy isteni mandulás kéz- és testápolóval, melyről egy következő bejegyzésünkben részletesebben is beszámolunk. De most a micelláé a főszerep, tehát lássuk, mi is ő valójában.

Mi a micella?

Lényegében egy molekula halmaz, mely vizes közegben alakul ki zsíroldékony képessége révén (tehát vízben nem oldódik, így képesek az egyes molekulák összekapcsolódni), és amely kiváló tisztító hatással bír. A bőrrel érintkezve ugyanis ezek a kis molekulák kinyílnak, mágnesként magukhoz vonzzák a szennyeződéseket, majd összezárulnak, így benntartva azokat. Ezen tulajdonságai révén közkedvelt alapanyag egyébként a természetes-, natúr- és biokozmetikumok világában is!

5870c1f3-9db7-4d9c-a7ec-2d180758cdff.JPG

Több, mint egy tonik!

A micellás vizet gyakran összetévesztik az arctisztító tonikokkal, pedig összetételük és hatásuk is nagyban eltérő! Míg a micellás víz gyengéden és hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket hidratálva a bőrt, illetve sminklemosáshoz is alkalmas, addig a tonik kizárólag sminkeltávolítás UTÁN alkalmazható, gyakran alkohol tartalmú és száraz bőrt eredményezhet. A micella tehát korszerűbb, természetesebb és hatásosabb arctisztító, mint a tonik, emellett bármilyen arcbőrtípusra ajánlott a használata.

Micellás víz vs. hab

Most, hogy tisztáztuk a micella fogalmát és kielemeztük tulajdonságait, nézzük, miben különbözik a Blanche-nál kapható kétféle arctisztító termék. Az első és legfontosabb az állag, hiszen az arctisztító víz folyékony, vattakoronggal kiválóan felvihető a bőrre, nem igényel öblítést, míg a habot kézzel kell alkalmazni, és langyos vizes öblítést igényel használat után. A micellás víznek a rózsavíz az alapja, így mesés virágillattal kényezteti érzékszerveinket, ellenben a habbal, ami citromfű vizet és illóolajat tartalmaz, így citrusos aromákkal ejt minket rabul. Emellett fontos különbség még az eltérő összetétel is, hiszen a vízben bőrnyugtató panthenol található, míg a habban növényi glicerin, mely kiváló hidratáló hatással bír.
fullsizerender.JPG

Ki tehát a győztes?

A vásárló! :) Bár sok szempontból eltér a két termék, végeredményben a hatásuk azonos: kiválóan tisztítják és mélyen táplálják a bőrt. A legfőbb "eltérés" talán abban rejlik, hogy kiknek/mikor ajánljuk használatukat! A micellás víz nagyobb kiszerelése révén (150 ml) a fürdőszobai pipere szekció tökéletes eleme, sminkeltávolításhoz és gyors arctisztító rutinhoz kiválóan alkalmas a mozgalmas hétköznapokon. A micellás hab ugyan kisebb kiszerelésű (120 ml), de mégis több ideig kitart a speciális flakonnak és a habosító fejnek köszönhetően, ami az arctisztító folyadékból habot képez, így kisebb mennyiség is elég ugyanannyi smink/szennyeződés eltávolításához, és még a vattakoronggal sem kell bíbelődni.

Bármelyiket is válasszátok, garantáljuk, hogy a bőrápolási rutinotok alappillérévé fog válni! A termékek pontos összetételéről és hatásáról részletesebben a webshopban tájékozódhattok, de ha bármi kérdés merülne fel bennetek, állunk rendelkezésetekre elérhetőségeink bármelyikén! Ha van kedvetek, írjátok meg nekünk, hogy Ti miért szeretitek a micellás arctisztítókat, és melyik terméket választanátok a kínálatunkból! :)

Szeretettek ölelünk Titeket,
Blanche Csapat

A bejegyzés trackback címe:

https://blanchenaturkozmetikum.blog.hu/api/trackback/id/tr714291017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása