BLANCHE NATÚRKOZMETIKUM - BLOG

Tavaszi upgrade 5 bevált tippel!

2019. március 10. - Blanche Natúrkozmetikum

tavaszi_tuning_3.jpg

Minden évszaknak megvan a maga szépsége, ugyanakkor a "veszélye" is. A hosszú, borongós tél bizony megviseli a szervezet energia- és vitaminraktárjait, így a tavasz könnyedén indulhat nehézkesen, legrosszabb esetben akár betegséggel is. Összegyűjtöttük tehát azokat a tippeket és trükköket, amikkel elkerülhetitek mindezeket, és teljes energiabedobással vághattok bele a megújulás évszakába! :)

Reklám helye, de ha még nem tettétek, akkor mindenképpen iratkozzatok fel hírlevelünkre, mert a cikkben említett csomagot ott fogjuk részletesebben bemutatni Nektek, illetve minden hónapban szuper ajánlatokkal és kedvezményekkel kedveskedünk feliratkozóink számára. ;) Nem is húzzuk tovább a szót, nézzük a tuning tippeket!

1. Töltsétek fel a vitaminraktáraitokat

Igaz ugyan, hogy manapság már a téli hónapok során is tele vannak a zöldség-gyümölcs standok mindenféle földi jóval, ugyanakkor köztudott tény, hogy a szezonális termények tartalmazzák a legtöbb ásványi anyagot és vitamint. Emellett, a borús, hideg hónapok során sokkal kevesebb napfény ér bennünket, így az egyik legfőbb természetes D-vitamin forrásunk is megcsappan. Éppen ezért, a tavasz beköszöntével fokozottan érdemes odafigyelni a vitaminraktárok feltöltésére, hiszen azok jó esetben "kiürültek" a tél folyamán, erősítve ezáltal az immunrendszerünket. Egyetek tehát minél változatosabban, legfőképpen sok gyümölcsöt és zöldséget, és ha lehet, akkor a szezonális, hazai kínálatból!

Pro tipp: A C-vitamin pótlását, mely a bőrápolásban is kiemelt szerepet játszik, számtalan natúrkozmetikai termékünk támogatja, melyekről ITT olvashattok részletesebben!
tavaszi_tuning_4.jpg

2. Figyeljetek oda a méregtelenítésre

Alapesetben, ha nincs probléma az emésztésünkkel, akkor a szervezet méregtelenítési folyamata ideálisan működik, és nincs szükség extra kúrákra. Ugyanakkor érdemes ebben az időszakban (is) odafigyelni a megfelelő folyadékbevitelre és a változatos étrend kialakítására. Az optimális folyadékbevitel mindenkinél más, de az átlagos javasolt mennyiség a napi 1,5-2 liter, és a legjobb, ha ezt víz formájában (akár gyümölcsökkel vagy zöldségekkel megspékelve) juttatjuk be. Ha szeretnénk rásegíteni az anyagcserénkre és a méregtelenítésre, érdemes pluszba napi 1-2 pohár (zöld vagy fehér) teát is fogyasztani, de alapvetően a szükséges folyadékmennyiség is megteszi a hatását. A változatos étrend alatt pedig a fehérjék, zsírok és szénhidrátok ideális mennyiségű bevitelét értjük! Mindegyik fontos az egészséges emésztéshez és anyagcseréhez, pláne a megfelelő rosttartalmú ételek vagy éppen italok (mint pl. a kedvenc DETOX turmixunk, aminek a receptjét Instagramunkon találjátok) fogyasztása.

3. Alakítsatok ki új szokásokat

A tavaszi fáradtság elkerülésére az egyik legjobb módszer, ha megpróbálunk kizökkenni a megszokott, "szürke" hétköznapokból, és egy kis újdonságot csempészni az életünkbe. Ezt jelentheti az, hogy más útvonalon járunk be a munkába, esetleg a hosszabb utat választjuk A-ból, B-be és azt sétálva tesszük meg. Tesztelhetünk új mozgásformákat, vagy éppen mentálisan képezhetjük magunkat. A lényeg az, hogy új dolgokat próbáljunk ki, és igyekezzünk néhányukat szokássá tenni.

tavaszi_tuning_2.jpg

4. Tápláljátok a testeteket kívülről is!

Amellett, hogy elengedhetetlen a megfelelő folyadékbevitel és a változatos étrend kialakítása, ami kellő mikro- és makrotápanyagokkal látja el szervezetünket, a testünknek létezik egy fontos "szerve", ha úgy tetszik pajzsa, melyet külsőleg is szükséges táplálni, ez pedig a bőrünk! A legfőbb része, ami minden évszakban ki van téve a szélsőségeknek (időjárás, smink, szennyeződések, stb.), az az arcbőrünk. Éppen ezért ez a terület különös gondoskodást igényel, és pontosan emiatt állítottuk össze legújabb csomagajánlatunkat, mely 4 lépésben vezet minket végig az átfogó, hatásos és látványos bőrápoláson: tisztítás, radírozás, méregtelenítés és hidratálás! A benne található termékekről és azok hatásairól holnapi hírlevelünkben, vagy weboldalunkon olvashattok részletesebben. :)

Pro tipp: A natúrkozmetikai csomagajánlatainkra állandó 10% kedvezmény jár, így érdemes őket időről-időre átböngészni!

5. Adjatok magatoknak időt!

Legfőképpen a relaxációra, ami nem feltétlenül egyenlő a pihenéssel, hiszen a kikapcsolódás lehet aktív is, a lényeg, hogy feltöltsön titeket, és újult energiákkal tudjatok belevágni az elkövetkező időszakba. Mi például imádunk nagyokat sétálni a természetben, vagy kiülni a teraszra egy jó könyvvel, esetleg válogatáslistával, hogy teljesen kizárjuk a környezet "zaját". Bármi is legyen, ami segít nektek ellazulni, engedjétek meg magatoknak, méghozzá olyan rendszerességgel, ahogyan jól esik! Ne sajnáljátok magatoktól az időt, és ne érezzetek bűntudatot, mert éppen "semmit tesztek". Pontosan ezek az alkalmak fogják megadni azt a löketet, amivel utána sokkal jobb teljesítményt érhettek el, mint ha agyonhajszolnátok magatokat.

Minden pontot tapasztalatból írtunk le, nem csak saját, hanem a családunk, barátaink, ismerőseink és az igazán "nagy emberek" megélései alapján, szóval szívből mondhatjuk, hogy ezekre megéri odafigyelni! Vessétek be őket, és a hatás garantáltan nem marad el! ;) Ha van kedvetek, írjátok meg nekünk itt kommentben, vagy akár Instagramon, hogy Nektek milyen praktikák válnak be, mikor "bomba formába" szeretnétek lendülni.

Szeretettel ölelünk Titeket,
Blanche Csapat

A bejegyzés trackback címe:

https://blanchenaturkozmetikum.blog.hu/api/trackback/id/tr614674937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása