BLANCHE NATÚRKOZMETIKUM - BLOG

6+1 bevált természetes szépségápolási tipp

2019. április 05. - Blanche Natúrkozmetikum

szepsegapolas.jpg

A mai rohanó, digitális és olykor kissé zavaros világban egyre nagyobb igény jelentkezik az egyszerű, természetes és ami a legfontosabb, a kikapcsolódást elősegítő tevékenységekre, tippekre, trükkökre. Most a szépségápolással kapcsolatosan gyűjtöttünk össze, és zártunk "megújult" csomagolásba 6+1 tippet.

Mielőtt azonban mohón belevágnál a gondosan összeállított listánk tudás anyagának magadévá tételébe, fontos felhívnunk rá a figyelmed, hogy az alábbi sorok igényelnek NÉMI humorérzéket és toleranciát! Szeretnénk, ha a hasznossága mellett kicsit kikapcsolna és szórakoztatna is téged ez a cikk, így ennek szellemiségében készült, és reméljük el is éri célját! :) Jó olvasást!

1. Le a száraz, töredezett hajjal!

Télen a légnyomás, tavasszal a szél, nyáron a forróság - ősszel...hát, igazából ott megint a szél, de legalább az egyik évszakot kíméljük meg... - viseli meg hajunkat. Ha neked is száradásra hajlamos és könnyen töredező a hajkoronád, bizonyára nem újdonság, hogy bármilyen "erősebb" időjárási jelenség azonnal padlóra küldi. Szerencsére létezik egy természetes "csodaszer", amit nem is neveznénk annyira újszerűnek, inkább újra feltaláltnak, ez pedig nem más, mint a szűz kókuszolaj (bio). És hogy mit kell tenned, ha ragyogó, fényes és puha hajzuhatagot szeretnél varázsolni a szénarakásból? Hajmosás előtt kend be a hajad vékonyan egy kevés kókuszolajjal, húzz rá egy zuhanysapkát - ha nincs, akkor nedves törölköző is megteszi -, hagyd állni 25-30 percet, majd végezd el a szokásos hajmosási rutinod.

Az eredmény? A szűz kókuszolajban található tápláló zsírok a fejbőrbe jutva mélyen táplálják, selymessé és fényesebbé varázsolják a hajszálakat. (Halkan jegyeznénk csak meg, hogy ez a praktika a korpásodó hajra is bevethető!)

2. Csábító ajkak a természet erejével!

Veled is gyakran előfordul, hogy a szeles, hűvös vagy éppen a száraz időben ajkaid csábos hódítóból pillanatok alatt sajtreszelővé vállnak? Ne aggódj, ez az emberek igen nagy hányadát éríntő probléma, ami a dehidratáltságban és az elhalt hámsejtek el nem távolításában gyökerezik. A legegyszerűbb megoldás, ha próbálsz ügyelni a megfelelő folyadékbevitelre - ami ideális esetben víz, de péntekenként egy víz alapú koktél is megteszi :D -, és hetente egyszer legalább leradírozod az ajkaid. Ehhez van is egy bevált, ősi, házi készítésű receptünk, ami így hangzik:

"Végy egy kevés nektárt keményhéjú barátunktól (mandulaolaj), adj hozzá a zümmögő szerzetesek titkos varázsitalából (méz), keverd el egy kevés 21. századi méreggel (cukor), és igény esetén told meg egy leheletnyi energiával (E-vitamin kapszula). A mágikus keverékkel finoman dörzsöld át ajkaid, majd öblítsd le langymeleg folyóvízzel. Ám jól vigyázz, ki e bűvös receptbe veted bizodalmad, mert a szer ellenállhatatlanná varázsolja ajkad!"

szepito_alvas.jpg

3. Vegyél példát a hercegnőkről! :D

Csipkerózsika és Hófehérke rekorder ebben a témában, de szinte minden hercegnős történetében kiemelt szerepet kap a szépítő alvás fontossága! Arra valószínűleg semmi esély, hogy egy hosszú pihenést követően olyan tip-top ébredjünk, mint pl. Hamupipőke - és még szorgos állatsereg sem segít minket a készülődésben -, de tény, hogy többek közt a ragyogó és kisimult bőr titka is a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás! Ebben sokat tudnak segíteni például a szundítást figyelő applikációk, mint a Sleep Cycle vagy a Calm. Persze a legjobbakkal is előfordulhat, hogy hiba csúszik a rendszerbe - éjfélig tartó bál, összeomló tökhintó és társai, totál megértjük...

A kevés vagy rossz minőségű alvás első jelei viszont gyakran a szem alatti karikák, rosszabb esetben puffadt táskácskák megjelenése, amik valljuk be, nem túl esztétikusak, és olykor még kellemetlen, feszülő érzést is nyújthatnak. Aggodalomra azonban semmi ok, fogj két fekete tea filtert, áztasd őket kicsit vízbe - mondjuk ezen a ponton már célszerű megfőzni egy adag teát, viszont ez esetben, ha lehet, ne forrón alkalmazd utána a filtereket a bőrödön -, tedd őket a szemedre, kvázi, mint egy szemmaszkot, majd várj 10-15 percig. A teában lévő koffein segít beindítani a hajszálerek vérkeringését, így kisimulttá varázsolva a szem alatti bőrt és lehúzva a puffadást.

4. Reggeli "feles" kicsit másként.

Számtalan, meg egy recept kering a köztudatban (és ezáltal a neten is), hogy mit érdemes kora reggel felkelvén garatra önteni, ha azt akarjuk, hogy kellő ritmusban induljon a nap - értsd, megfelelően működjön az emésztés, energiával töltsön fel, toleránssá váljunk és a többi. A mi tarsolyunkban van egy nagyon egyszerű és nagyszerű "recept", ami még véletlenül sem okoz nem kívánt mellékhatásokat - if you know what we mean.

A csodához mindössze egy pohár vízre és egy FRISSEN FACSART CITROM levélre van szükség! A citromban található C-vitamin hozzájárul a kollagéntermeléshez, a különböző ásványi anyagok pedig segítik az emésztést és a szervezet megfelelő működését. Plusz nem mellesleg, legalább egy pohárnyit máris fedezel a napi szükséges folyadékbevitelből...DEAL.

arcmasszazs.jpg

5. Ujjmozgató izmokat izzítani!

Ha már úgyis instant ínhüvelygyulladást okozunk magunknak az állandó telefon - és egyéb kütyü - nyomkodásával, legalább az ujjaink edzettségét kihasználhatjuk az arcbőrünk fiatalon tartásához. Egy pár perces arcmasszázs csodákra képes, az Énidő mellett pedig egy röpke digitális detoxnak sem utolsó. Ezen a ponton az illusztrálásba kicsit beletörne a bicskánk, szóval inkább nézd meg EZT A VIDEÓT, ami tökéletesen bemutatja, hogyan varázsolhatod az arcbőröd fiatalossá, üdévé és kisimulttá - persze mindehhez erősen ajánlott a többi pont betartása IS!

6. Szuperélelmiszerek=szuper hatás!

Világunkat a végletességek uralják, amit a következőképpen tudnánk leginkább szemléltetni: adott egy megoldandó probléma -> adott pár megoldás -> adott az emberek elfogultsági hajlama -> érkezik egy trendhullám -> majd egy szintén jellemző emberi tulajdonság, a dacból származó ellenhullám. Persze ki-ki döntse el, hogy a végletek közötti görbe mely részén helyezkedik el, viszont ezeknek a hype-oknak van rengeteg előnye is, mint például a szuperélelmiszerek közismertebbé válása.

Ezekből a bizonyos "csodaszerekből" akad néhány, melyek fogyasztása kifejezetten pozitívan hat az emberi bőrre. A len- és chiamagban található Omega-3 zsírsavak teltebbé varázsolják a bőrt, illetve segítik csökkenteni a kipirosodást és a gyulladást. A matcha zöldtea (az egyik kedvencünk ;)) olyan flavonoidokat - ha elsőre ki tudod ejteni helyesen, jár a virtuális pacsi - tartalmaz, melyek védelmet nyújtanak a szabad gyökök káros hatásaival szemben, így segítve a fiatalos és ragyogó bőr elérését/megtartását. Végül, de nem utolsó sorban, az avokádóban található E-vitamin és esszenciális zsírsavak kiválóan alkalmasak a száraz, érzékeny bőr ápolására.

Tehát, még egy érv a változatos étrend kialakítása mellett, aminek az összeállítása rád van bízva - vagy adott esetben egy megfelelő szakemberre! :)

rozsaviz_1.jpg

+1. A méltatlanul hanyagolt csodaszer: rózsavíz

Nem fogunk ódákat zengeni a rózsavíz megannyi pozitív tulajdonságáról, mint a sejtregeneráló képessége, vagy a ránctalanító és frissítő hatása, vagy a feszesítő készsége, na meg a tónusjavító és élénkítő ereje és persze az illata is fenséges, és...hupsz. :D A lényeg, a lényeg, hogy EZ AZ az összetevő, amiről tényleg csak szuperlatívuszokban tudunk beszélni, és amit megtalálhatsz számtalan termékünkben, az imént említett (néhány) pozitív hatásának köszönhetően! Az extra-extra hatás érdekében pedig érdemes a rózsavizet önmagában is alkalmazni, méghozzá a következőképpen:

Reggelente fogj egy vattakorongot, tegyél rá egy kevés bio rózsavizet, töröld át vele alaposan az arcod - így eltávolítva az este folyamán termelődött faggyút és szennyeződéseket -, majd alkalmazd a megszokott arckrémed, ami a nedves bőrre kenve még hatásosabbá válik!

Ez lenne tehát a mi rövid és velős listánk, ami megkönnyítheti és teljesebbé varázsolhatja az életed. Reméljük hasznodra válik pár praktika - az ajak varázslatot muszáj kipróbálnod, és kérjük az előtte-utána fotót! -, és sikerült egy kicsit megmozgatnunk a rekesz, vagy ha más nem, az arcizmaidat!*

Ne feledd, bármilyen szépségápolással vagy natúrkozmetikumokkal kapcsolatos kérdés esetén örömmel állunk rendelkezésedre e-mailben, Facebookon vagy Instagramon!

Szeretettel ölelünk Téged,
Blanche Csapat

*Ugye!? Mekkora mágusok vagyunk! Még egy trükköt "rejtettünk" a listába, humornak álcázva, a mosoly, és ezáltal az arcizmok edzésének erejét. Háhá! :D

A bejegyzés trackback címe:

https://blanchenaturkozmetikum.blog.hu/api/trackback/id/tr3614715113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása