BLANCHE NATÚRKOZMETIKUM - BLOG

Nappali vs. éjszakai arckrém - mit, mikor és hogyan?

2018. augusztus 09. - Blanche Natúrkozmetikum

img_6439.jpg

Az egyik leggyakoribb kérdés, mellyel a szépségápolás világában találkozunk, azaz arcápolással kapcsolatos. Egészen pontosan az ideális arcápolókrém megtalálásával, és azzal, hogy melyik típusát érdemesebb alkalmazni, a nappalit vagy az éjszakait? Ahhoz, hogy erre a kérdésre választ adhassunk, alaposabban körbe kell járnunk a témát. Összegyűjtöttünk hát minden fontos információt, mely a birtokunkban van, hogy a segítségükkel a számotokra lehető legjobb megoldást választhassátok ti is!

Az első és legfontosabb lépés, tisztában lenni a saját bőrtípusunkkal, hiszen ebből kiindulva tudjuk majd meghatározni azt is, hogy milyen összetevőket kell keressünk az ideális arcápolókrém felkutatása közben. Ehhez többféle módszert is alkalmazhatunk*:

  • Megfigyeljük, a bőrünk miként reagál a különböző környezeti hatásokra, és milyen tünetekre hajlamosabb: száradás, zsírosodás, esetleg egyszerre mindkettő? Ebből kiindulva számtalan szakmai cikket találhatunk a neten, amik alapján megállapíthatjuk, hogy melyik bőrtípusba tartozunk pontosan.
  • Ha bizonytalanok vagyunk a megfigyeléseinkben és az olvasottakban, kitölthetünk különböző teszteket, melyek kiértékelik a válaszainkat, és egész pontos meghatározást adnak bőrtípusunkról, sőt, olykor még hasznos tanácsokkal is ellátnak.
  • Végezetül pedig, ha teljesen biztosra szeretnénk menni, felkereshetünk egy bőrgyógyászt vagy szépségápolási tanácsadót, aki tökéletes pontossággal megállapíthatja, hogy a bőrünknek mire van szüksége!

*Attól függően, hogy mennyi időnk és türelmünk van, a felsorolásból bármelyik pontot érdemes lehet kipróbálni. Mi hiszünk a tudatosságban és a belső odafigyelésben, ezért is írtuk első helyre a saját magunk megismerését és bőrünk reakcióinak kitapasztalását. Azonban tudjuk, hogy vannak bizonyos esetek, mikor a gyorsabb megoldás indokolt, ilyenkor mindenképpen a harmadik pontban leírtakat javasoljuk!

img_4805.JPG

Mi a legfőbb különbség?

Most tekintsünk el a ténytől, hogy két krém között rengeteg különbség lehet, és összpontosítsunk arra a szituációra, mikor egy bizonyos arckrémből létezik nappali és éjszakai verzió is. Mi közöttük a legnagyobb eltérés? Általában a hatóanyagok koncentráltsága.

A nappali krém esetében fontos a lágy és pillanatok alatt felszívódó, könnyed állag, melynek köszönhetően a reggeli gyors készülődés tökéletes alappillérévé válhat. Sokan olyan arcápolót keresnek nappalra, mely ideális akár sminkalapnak is, ezért sem lehet a krém megterhelő a bőr számára, és nem hagyhat ragacsos érzést az arcfelületen. Ebből kifolyólag azonban nagy általánosságban a nappali krém nem tartalmaz annyi mélyen hidratáló összetevőt, mint az éjszakai társai. Mindemellett napközben - főleg nyáron - fontos a napfény okozta irritáció enyhítése, így az ideális nappali krémben találhatók olyan összetevők, melyek ezt hivatottak szolgálni.

Ezzel szemben az éjszakai krémnél nem elvárás a gyors felszívódás, a mélyen hidratálás és táplálás azonban annál inkább! Ezek csak úgy lehetségesek, ha a krém zsírosabb (olajosabb) állagú, ami elősegíti a hatóanyagok mélyebb bőrrétegekbe jutását, hogy ott kifejtve hatásukat intenzívebb eredményeket érhessenek el. Egy ideális éjszakai arckrém emellett tartalmaz olyan összetevőket, melyek elősegítik a mély, pihentető alvást, és a bőr tökéletes megújulását.

Melyiket, mikor érdemes alkalmazni?

Ez nagymértékben a bőrtípusunktól függ! Többnyire azonban az a tapasztalatunk, hogy a melegebb nyári időszakban az emberek előnyben részesítik az éjszakai arckrémeket, hiszen napközben, a forróságban nem szívesen "viselnek" felesleges réteget az arcbőrükön, így a sminkelés is háttérbe szorul, és még a leggyorsabban felszívódó krémek is a fiókban landolnak. Ezekben a hónapokban nagy kedvenccé szoktak válni a könnyed arcpermetek, melyek nem csak gyors felfrissülést nyújtanak az arcbőrnek, de védik is azt a nap okozta irritációtól. Estére marad tehát a valódi bőrápolás, mikor a hőmérséklet elviselhetőbbé válik, és a mélyen hidratáló összetevők kifejthetik hatásukat.

Télen mindkét krém előtérbe helyeződik, hiszen a hűvös, csípős időben kell a plusz ápolás, így általában nem elég csak az egyik vagy a másik alkalmazása. Főként, ha szárazságra és irritációra hajlamos, vízhiányos az arcbőrünk! Ezt a két speciálisabb időszakot leszámítva, leginkább a bőrtípusunk és az életvitelünk határozza meg, hogy melyik verziót érdemes választanunk.

img_6469.jpg

Mitől különlegesek a Blanche arcápolók?

Kínálatunkban többféle arckrém közül választhatnak az érdeklődők, mint a Hidratáló arckrém szőlőmagolajjal, mely mind nappali, mind éjszakai alkalmazásra is ideális, vagy a Rózsavizes hidratáló arckrém, mely bőrtípustól függően, akár nappalra is optimális lehet, de éjszakai arckrémnek is tökéletes választás. Emellett nemrégiben megjelent az új, C-vitaminos arckrémünk, melyből kifejlesztettünk kifejezetten nappali és éjszakai verziót is (ezek fentebb kerültek belinkelésre). Minden arcápolónk magában hordozza a természet csodálatos erejét, és pontosan ott és úgy fejti ki hatását, ahol és ahogyan szükség van rá. Webshopunkban az összes termék esetében feltüntetjük, hogy a hatóanyagaik alapján mely bőrtípusoknak ajánljuk a használatukat, tehát, ha tisztában vagytok a saját bőrötök igényeivel, könnyen megtalálhatjátok a számotokra tökéletes választást!


Szeretettel ölelünk Titeket,
Blanche Csapat

A bejegyzés trackback címe:

https://blanchenaturkozmetikum.blog.hu/api/trackback/id/tr5214130157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása