BLANCHE NATÚRKOZMETIKUM - BLOG

Őszi bakancslista, Blanche módra!

2018. október 26. - Blanche Natúrkozmetikum

osz_3.jpg

Az ősz határozottan a belső töltekezés időszaka. Ez a tökéletes átmenet, mikor a nyári zsongásból kissé visszább vesszünk, és felkészülünk az év végi pörgésre. A borongós hangulat, az eső, a szél és a kissé csípősebb idő lehetőséget nyújtanak a kuckózós programokra, míg a napsütéses, gyönyörű színekben pompázó, hűvös napok a természettel való kapcsolódásnak adnak teret. Természetesen nálunk sincs ősz bakancslista nélkül, így most megosztjuk veletek, melyek azok a pontok, amiket beiktattunk az eddigi- és a következő hetekre.

Reméljük adunk egy kis inspirációt számotokra is! Ha van kedvetek, osszátok meg velünk kommentben, vagy Instagram Story-ban, hogy a ti bakancslistátokon mik szerepelnek! Ehhez készítettünk egy egyedi sablont, amit Instagram oldalunkon a "Sablonok" highlight alatt érhettek el! Töltekezésre fel! :)

1. Hatalmas séták az őszi természetben

Különös kapcsolatot ápolunk a természettel, minden évszakban imádunk nagyokat sétálni a környező erdőkben, parkokban, tisztásokon. Szerencsések vagyunk, mert csodálatos élővilág vesz minket körbe, így nem kell messzire utaznunk, ha a párunkkal, kutyusunkkal vagy barátokkal szeretnénk egy kicsit töltekezni a mesés színekkel tarkított tájban. Nem tagadjuk, az ősz az egyik kedvenc évszakunk, hiszen ilyenkor varázslatos köntösbe burkolódzik a természet, és az egész hangulata valahogy arra késztet minket is, hogy visszavegyünk a megszokott rohanó tempóból.
Tipp: Ha nagyvárosban élsz, és nincs környezetedben zöldövezet, iktass be hétvégére kirándulásokat a családdal/barátokkal, hidd el, hihetetlen feltöltődést képes adni egy kis séta a természetben!

basket-book-books-6332.jpg

2. Egy (vagy több) jó könyvet kiolvasni

Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de nálunk roskadoznak a könyvespolcok a kiolvasásra váró kötetektől. A borongós idő azonban tökéletes alapot ad arra, hogy bekuckózzunk a takaró alá, és csökkentsük a kiolvasatlan könyvek számát. Mi ilyenkor előnyben részesítjük a romantikus regényeket, de egy jó krimi, önfejlesztő vagy motivációs példány is jöhet! Ti mit olvastok éppen?

3. A kedvenc teáinkat napi szinten fogyasztani

Alapvetően egész évben iszunk teát, de ősszel ehhez valamiért más jelentést társítunk. A bekuckózós napok elengedhetetlen kelléke, akár olvasásról, munkáról, filmezésről vagy más tevékenységről beszélünk. Mindamellett, hogy a forró ital jól esik a hűvös időben, a magas antioxidáns tartalmú teakeverékekkel fel is készíthetjük szervezetünket a hideg téli hónapokra! A zöld tea ráadásul segít a bőr fiatalon tartásában, és a megfelelő anyagcsere kialakításában. A tökéletes példa a közkedvelt mondásra: kellemest a hasznossal! :)

4. Őszi hangulatba öltöztetni az otthonunkat!

Imádjuk becsempészni a természetet az otthonunkba, legyen szó bármelyik évszakról! Ősszel talán könnyebb dolgunk van, hiszen rengeteg termés található a fás helyeken (toboz, makk, dió, mogyoró, gyönyörű falevelek és még sorolhatnánk). Az apróbb dekorációk mellett pedig az illatra is mindig nagy hangsúlyt fektetünk. Illatgyertya, párologtató vagy éppen füstölgő, nálunk bármi szóba jöhet! Kedvenceink közé tartoznak a GreenWay szójagyertyák, illetve a 100% tisztaságú illóolajok, amiket kerámia párologtatóba szoktunk csepegtetni, édesnarancs vagy citrom verzióba, amik bizonyítottan stresszoldó hatással rendelkeznek.

img_6343.jpg

5. Énidő-re fel!

Egy pohárnyi a kedvenc borunkból (vagy teánkból), gyertyafény, halk zene vagy egy jó könyv, egy nagy kádnyi illóolajos víz, és a kedvenc kávés testradírunk! Az ősz tökéletes teret enged az Énidő-re, a testünk és lelkünk ápolására, feltöltésére és szeretetére. Számotokra mit jelent az Énidő? Milyen tevékenységek és alkalmak képesek 100%-ig feltölteni és kikapcsolni titeket?

6. Valamilyen sütőtökös vagy narancsos süteményt elkészíteni

Szerintünk nem kell ezt a pontot hosszasan taglalni, inkább mutatunk egy isteni receptet*, ami egészséges és alakbarát is: 100 g zabpehelyliszt, 100 g apró szemű zabpehely, 100 g kókuszcukor, 2 tojás, 100 g kókuszolaj, 1 tk szódabikarbóna, 1 narancs reszelt héja, 100 g cukormentes ét- vagy tejcsokoládé. A kókuszolajat megolvasztjuk, a cukorral majd a tojásokkal alaposan elkeverjük, hozzá reszeljük a narancs héját (a fehér rész ne kerüljön bele), végül a száraz összetevőkkel összeforgatjuk. A csokoládét apró szemekre vágjuk, és hozzászórjuk, majd elkeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe kis tallérokat formázunk, majd 180°C-on, 10-12 perc alatt készre sütjük. ISTENI!

shutterstock_378895861.jpg

7. Rétegesen öltözködni

Bevalljuk, az ősz nem csak a bensőséges hangulata miatt tartozik a kedvenc időszakaink közé, hanem a pihe-puha ruhadarabok révén is! Kötött, horgolt, pamut vagy bársony, minél puhább, annál jobb, akár pulóverről, akár sálról beszélünk! Na meg persze a vicces harisnyák és házi mamuszok, amik mosolyt csalnak az arcunkra minden reggel. Imádjuk! :)

8. Elvonulni kicsit

Igyekszünk sok időt tölteni a social media platformjainkon kívül is, de persze ez nem egyszerű a mai világban. Az ősz segíthet abban, hogy tudatosabban iktassunk be internet mentes napokat, például hétvégén, mikor kirándulni megyünk a családdal, barátokkal, vagy a kuckózós napokon, mikor szívesebben bújunk oda szeretteiinkhez, és nézünk közösen filmet. Apropó, ha már filmek, nektek is vannak olyan sorozatok/filmek, amiket kifejezetten ősszel szerettek megnézni? Nekünk ilyen például a The Bold Type, a Szex és New York (tudjuk, klisés) vagy éppen a Stranger Things, illetve filmekből a tipikus életigenlő-s verziók, mint az Ízek, imák, szerelmek, vagy a Vadon, na meg persze olykor egy kis horror is szóba jöhet, szigorúan Halloween magasságában. ;)

osz_1.jpg

9. Elkészíteni a tökéletes őszi fotókat

Otthon egy flatlay vagy hangulatkép formájában, a természetben a tökéletes tájképek és baráti- vagy családi fotók képében, és még sorolhatnánk. Ezeket a pillanatokat és színeket muszáj megörökíteni! Az elengedhetetlen kellékek pedig a következők: dísztökök, őszi termések, színes falevelek, a pihe-puha pulóverek és sálak (vagy éppen takarók), az avarban játszadozó kutyusok és persze a szeretteink! Mindig törekszünk arra, hogy megéljük az adott pillanatokat, de néha azért csalunk 1-1 fotó erejéig!

10. Bakancslista írása a téli szezonra :)

Végül, de nem utolsó sorban, az utolsó őszi napokban már szeretnénk lélekben is a télre hangolódni, így biztosan leülünk egy forró tea és kedvenc füzetjeink társaságában, hogy megtervezzük a téli bakancslistánkat. Szeretnétek, ha azt is megosztanánk majd veletek?

Ti jöttök! Irány az Instagram oldalunk, és töltsétek ki az őszi bakancslista sablonunkat, hátha további inspirációt adtok nekünk vagy másoknak! Ne felejtsetek el bejelölni minket is a képeken (@blanche.naturkozmetikum), hogy biztosan láthassuk a csodás listáitokat! :)

Szeretettel ölelünk Titeket,
Blanche Csapat

*A recept alapját Iklódi Dórinál találtuk, amit kissé átvariáltunk a saját ízlésünkre. Ha cukormentesen szeretnétek elkészíteni, látogassatok el Dóri blogjára!

A bejegyzés trackback címe:

https://blanchenaturkozmetikum.blog.hu/api/trackback/id/tr5514323415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása