BLANCHE NATÚRKOZMETIKUM - BLOG

Karácsonyi bakancslista, Blanche módra :)

2018. december 04. - Blanche Natúrkozmetikum

blance_karacsonyi_bakancslista.jpg

Mivel legutóbbi bakancslistás cikkünket is nagyon szerettétek, nem is volt kérdés, hogy összeállítunk majd egy karácsonyi kiadást is, ezzel egy kis inspirációt nyújtva számotokra, hogyan éljétek meg minden egyes pillanatát ennek a csodás időszaknak, és hogyan csökkentsétek a stresszfaktort! Nem is húzzuk az időt, vágjunk is bele a 10+1 pontos listánk végig járásába!

Először is mindennél fontosabb, hogy a karácsony valódi lényegét igyekezzünk megteremteni otthonunkban, lelkünkben és a mindennapokban. A média és a társadalmi elvárások az utóbbi években teljesen eldeformálták az ünnepek hangulatát, miértjét, ami ellen egyes-egyedül MI tehetünk. Ha kizárólag arra koncentrálunk, hogy a saját környezetünkben megteremtsük a békességet és szeretetet, egyszer csak azt fogjuk észre venni, hogy sokan gondolkodnak hozzánk hasonlóan, és sok "kis tett" máris "forradalomhoz" vezethet. :) Íme, a mi "kis tetteink":

1. Esti kuckózások

Bár a valódi téli időjárás még elkerül bennünket (legalábbis, amihez mi gyerekkorunkban hozzászoktunk), azért éjszakánként már repkednek a mínuszok, így nincs is jobb program, mint egy pihe-puha paplanba burkolódzva kortyolgatni egy finom teát (vagy forrócsokit) és olvasni, vagy esetleg a párunkkal/barátainkkal megosztani a gyerekkori történeteket és emlékeket, amik a télhez vagy a karácsonyhoz fűződnek. Ezzel nem csak kiszakadhatunk a szürke hétköznapokból, de közelebb kerülhetünk önmagunkhoz vagy adott esetben a szeretteinkhez.

2. Hangolódás az ünnepekre, karácsonyi/téli filmekkel

Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de mi imádjuk azokat a filmeket, amikben megjelenik a tél vagy éppen a karácsony. Bevett szokásunk, hogy december elsejével elkezdünk olyan filmeket/sorozatokat nézni, amik valamilyen módon kapcsolódnak ezekhez a témákhoz. Eleinte bármilyen "könnyedebb" mű szóba jöhet, majd az ünnepek közeledtével kezdünk rátérni a nagy kedvenceinkre, a "nagyobb falatokra" mint a Karácsonyi Ének, Grincs, Reszkessetek betörők 1-2, Igazából szerelem, és társaik. Általában minden karácsonyi filmből vonhatunk le tanulságot, ezért is szeretjük őket már december elejétől beiktatni, hogy az ünnepekre feltöltsenek minket! :)

blance_karacsonyi_bakancslista_2.jpg

3. A tökéletes forrócsoki elkészítése

Minden évben kísérletezünk a tökéletes receptúrán (most éppen a sós-karamellás verzión ügyködünk), és mindig sikerül egy, ami az IGAZI, és aminél persze pont nem jegyeztük le a hozzávalók arányait. De ez talán szándékos, hiszen nincs is jobb, mint kísérletezni, kóstolni és együtt nevetni a bakikon. Na meg persze a legrosszabb forrócsoki is isteni, ha az ideális társaságban fogyasztjuk, legyen az a családunk, barátaink, párunk, vagy éppen a kis kedvencünk (aki persze értetlenül néz, miért sziszegünk és illetjük csúnya szavakkal a bögrét, mikor leforrázzuk a forrócsokival a nyelvünket).

4. Sült gesztenye és forralt bor (vagy kürtös kalács)

Bevalljuk, szerintünk is pofátlan árakon kínálják ezeket a tipikus téli finomságokat a karácsonyi vásárokon, így mi sosem a legnagyobb nyüzsiben fogyasztjuk őket, hanem igyekszünk bejárni a várost, és felfedezni azokat az "eldugottabb" helyeket, amiket még nem ért utol ez a "gazdasági mizéria". Szerencsére akad azért jó néhány a városokban, de ha más nem, irány a piac (vagy egy termelői vásár), megvesszük az alapanyagokat, és otthon elkészítjük őket! :)

5. Társasjátékok beszerzése, megkreálása

Imádunk karácsonykor a családdal és barátokkal társasjátékozni! Van egy pár jól bejáratott játékunk, de sosem árt valami újdonságot is beszerezni. Nem feltétlenül a boltban kapható verziókra gondolunk, számtalanszor készítünk "home made" változatot is, amiknek a képzelet szab csak határt. Az interneten is remek ötleteket lehet gyűjteni, de a bolhapiacokon is lelhetünk kincsekre! (Csak a Jumanji és Zathura felirattal vigyázzunk :D )

6. Egy igazi karácsonyi sütemény elkészítése

A legutóbbi receptet is imádtátok, így ebből a listából sem hiányozhat egy igazi finomság, amivel garantáltan levesztek mindenkit a lábukról! Hozzávalók: 30 dkg (zab) liszt, 1 ek kakaópor, 1 csipet só, 1 tk sütőpor, 25 dkg étcsokoládé, 20 dkg puha vaj, 2 tojás, 25 dkg (kókusz) cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 kk fahéj, 1 narancs reszelt héja. A száraz összetevőket egy tálba összekeverjük (liszt, kakaópor, só, sütőpor, fahéj) és átszitáljuk. A cukrokat a tojásokkal habosra keverjük, majd hozzá adagoljuk a puha vajat, és jó alaposan eldolgozzuk, végül bele reszeljük a narancs héját, hozzáforgatjuk a száraz összetevőket, és csomómentesre dolgozzuk. A csokoládét apróra vágjuk, és a masszához keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat formázunk, és 180°C-on 10-12 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, és dobozban tároljuk, így megőrizve a puhaságát (már ha nem fogy el azonnal, ami sanszos).

blance_karacsonyi_bakancslista_5.jpg

7. A karácsonyi dekoráció fokról-fokra

Vannak, akik imádják már december 1.-jén feldíszíteni a fát (mint mi :D), amivel nincs semmi baj, ugyanakkor törekszünk a fokozatosságra, éppen ezért, nem kell, hogy azonnal teljes pompába ússzon az otthonunk. Ajándékozzuk meg magunkat napról-napra a dekorálás örömével, és tegyünk hozzá mindig kicsit a végleges dekorációhoz. Haladjunk például elemenként. Előszőr csak az ajtókra kerüljenek fel a koszorúk, az ablakokra az égősorok, majd a lakás többi részébe a ledsorok, a kisebb díszek, és így tovább. Így minden napba csempészhetünk egy kevés varázst és jókedvet, Szentestére pedig tökéletes lesz a dekor.

8. Ünnepi lejátszási lista ON

Minden évben összeválogatunk egy saját lejátszási listát, amire kerülnek klasszikusok és az adott év nagy kedvencei. Általában ezt is napi szinten bővítjük, átvariáljuk, és van, amikor újra hallgatjuk az előző évi lejátszási listákat inspirációért, vagy azért, hogy megtudjuk, mennyit változott az ízlésünk, na meg persze a kultúra. Vicces, feltöltő és dallamos kikapcsolódás! :)

2019_tervek.jpg

9. Évrendezés és "fogadalmak" megírása

Van, amikor karácsony napján elkezdjük, de olykor eltolódik a két ünnep közé, viszont minden évben igyekszünk ezt a pontot betartani! Nagyszerű érzés visszagondolni az évre, felírni a nehézségeket és a sikereket, nevetni, sírni, hálát adni, és LEZÁRNI. Majd megtervezni a következő időszakot, álmokat és célokat kitűzni magunk elé, hogy még nagyobb motivációval vághassunk bele az új esztendőbe!

10. Tudatosan vásárolni!

Tudjuk, hogy mennyire nehéz ellenállni a sok szép és csábító terméknek, és hogy bizony a gépszíj könnyedén elkapja az embert, ha vásárlásról van szó. Azonban nincs kifogás! Mind a környezetünk, mind a jövőnk érdekében fontos, hogy ilyenkor is tudatosan vásároljunk, és csak azokra a termékekre/szolgáltatásokra adjunk ki pénzt, melyekre valóban szükségünk van! Ha ajándékról van szó, akkor is tartsuk magunkat ehhez, és válasszunk olyan opciókat, amikkel valóban örömet tudunk szerezni, és hasznos meglepetéssel kedveskedni szeretteink számára!

karacsonyi_ajandekcsomag_30_felett.jpg

+1. Ajándékozz gondoskodást!

Mi is IMÁDUNK örömet okozni, ajándékozni és gondoskodni a szeretteinkről, ugyanakkor tudjuk, hogy ez sokak számára egy gondterhes, stresszes procedúrának számít. Hozzuk vissza együtt az ajándékozás örömét, csaljunk valódi mosolyt a szeretteink arcára, és lepjük meg őket egy kis gondoskodással, amiben a Blanche karácsonyi ajándékcsomagjai* biztosan a segítségetekre lesznek! Eltérő árkategóriákban és összeállításokban alkottuk meg őket a számotokra, hogy bárki megajándékozhassa szeretteit a természet erejével és gondoskodásával! :)

Békés, meghitt készülődést és Boldog Karácsonyt, illetve Újévet kívánunk Nektek!

Szeretettel ölelünk Titeket,
Blanche Csapat

*FONTOS! A karácsonyi rendeléseket legkésőbb 2018.12.20.-áig tudjuk csak felvenni, tehát, ha szeretnétek Ti is a fa alá csempészni egy Blanche ajándékcsomagot, rendeljétek meg időben!

A bejegyzés trackback címe:

https://blanchenaturkozmetikum.blog.hu/api/trackback/id/tr6214426586

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása